Bentley neemt Acute3D over om de Reality Modeling te bevorderen

Om de Design Modeling en Construction Modeling optimaal af te stemmen op de reëel bestaande context – voor alle infrastructuurprojecten en bestaande installaties

 

BONITA SPRINGS, Florida, Verenigde Staten – Bentley Systems Incorporated, de marktleider in complete software-oplossingen voor duurzame infrastructuur, heeft vandaag de overname aangekondigd van Acute3D, de Franse ontwikkelaar van Smart3DCapture software voor reality modeling. Met reality modeling wordt de observatie van de bestaande omstandigheden verwerkt in modellen om de design modeling en construction modeling optimaal af te stemmen op de reële omgeving. De snelle technologische vooruitgang voor het scannen en fotograferen, en met name het toenemende gebruik van drones voor luchtfoto's, maken een uitgebreide en veelvuldige toepassing van deze observaties voor duurzame infrastructuur betaalbaar.

 


 

De Acute3D software automatiseert de realisatie van complete 3D-modellen met een hoge resolutie op basis van digitale foto's afkomstig van elk type camera, zowel zeer gespecialiseerde camera's als smartphones. De omvang kan worden aangepast van een bouwterrein tot een hele stad en de precisie wordt alleen beperkt door de kwantiteit en kwaliteit van de fotografie. Dankzij de Acute3D technologie kunnen de reële omstandigheden voortdurend in aanmerking worden genomen bij het ontwerp, de engineering, de bouw en de exploitatie van een infrastructuur. Nu de foto's van drones ongetwijfeld de meest doeltreffende bron worden voor landmeting, het volgen van bouwprojecten en inspecties van infrastructuur, wordt de professionele nauwkeurigheid en onbeperkte schaalbaarheid van Acute3D de favoriete technologie voor dronefabrikanten en professionals over de hele wereld.

 

Keith Bentley, de oprichter en CTO van Bentley Systems, zei: “De ontwerpers van wereldklasse van Acute3D hebben al twee belangrijke doorbraken gerealiseerd die de barrières opheffen voor het gebruik van realiteitmodellering. In de eerste plaats heeft Acute3D het voor iedereen mogelijk gemaakt om de bestaande omstandigheden voldoende vast te leggen met een eenvoudige fotocamera. Van even groot belang is het resultaat dat Acute3D oplevert. In plaats van een puntenwolk produceert Acute3D een realistische driedimensionele mesh, intrinsiek in hetzelfde geometrische idioom als de engineering modellen om deze gemakkelijk af te stemmen op de reële context."

 

"Nu de innovaties van Acute3D de reality modeling binnen het bereik hebben gebracht van elke professional in de infrastructuursector, verheugen wij en onze nieuwe collega's ons erop om samen de Acute3D-functies te integreren in ons platform en onze softwareportfolio. Dit zal de informatiemobiliteit tijdens de levenscyclus van de infrastructuur aanzienlijk verhogen."

 

Acute3D is in 2011 opgericht door dr. Jean-Philippe Pons en dr. Renaud Keriven. Zij hebben een compleet team van onderzoekers en ontwerpers verzameld en geleid in hun vestiging in Sophia Antipolis, de Franse “Silicon Valley”. Sinds de oprichting heeft Acute3D een snel groeiend aantal gebruikers getrokken, waaronder Nokia, Pasco en Saint-Gobain, evenals OEM-licentiehouders zoals Airbus Group en Autodesk. De Chinese internetgigant Tencent gebruikt Acute3D voor een grootschalige 3D-modellering van diverse megasteden, zowel op basis van luchtfoto's als straatfoto's. Andere toepassingen van Acute3D omvatten het vastleggen van de bestaande omstandigheden voor bouwprojecten, fabriekscomplexen, mijnbouw, olie- en gaswinning en pijplijnen.

 

Dr. Jean-Philippe Pons verklaarde: “Toen Renaud en ik Acute3D oprichtten, was ons doel om de techniek die we nu reality modeling noemen op brede schaal en met een industriële precisie beschikbaar te maken. Met ons team zijn wij nu blij ons met Bentley te verenigen om onze resultaten te completeren. Samen hebben we al nieuwe initiatieven besproken en opgestart om de realiteitmodellering te integreren in de ontwerp- en constructiemodellering. Voilà!"

 

SPAR Point Group redacteur Sean Higgins voegde toe: "Bij SPAR Point Group zijn wij voortdurend onder de indruk van de snelle vooruitgang van de Acute3D-technologie. Wij hebben onlangs bericht over de realisatie van een 3D-model van de stad Stockholm met een uitzonderlijk hoge resolutie. Dit model is gegroepeerd met GIS-data en vormt nu een belangrijk hulpmiddel voor de besluitvorming en de communicatie met de inwoners. Dankzij de overname van Acute3D door Bentley, kunnen we nu meer innovatieve toepassingen verwachten van de zogenaamde reality modeling in infrastructuurprojecten, maar ook een integratie van de technologie. Dit kan enorme voordelen bieden voor consulting engineers, constructiebedrijven en eigenaren van infrastructuur.” (Meer informatie over het SPAR Point Group nieuwsbericht is beschikbaar op http://www.sparpointgroup.com/news/seeing-stockholms-future-in-3d.)

 

Meer informatie over de Acute3D software van Bentley Systems voor reality modeling is beschikbaar op www.bentley.com/Acute3D.

Hoge resolutie beelden te illustreren: https://www.hightail.com/download/UlRRbGtNNnlZY1ExZXNUQw