Hoe helpt information mobility uw project team

De waarde van informatie kan van onschatbare waarde zijn als er wordt begrepen welke digitale informatie geleverd kan worden. In elke fase van het project dienen keuzes gemaakt te worden waarbij een optimale continuïteit gewaarborgd dient te worden en zodoende de faalkosten helpt te reduceren. Maar hoe krijgt u alle belanghebbenden betrokken in een optimale samenwerking?

De betrokkenheid is afhankelijk van het bewustzijn van de informatie behoefte voor alle belanghebbende binnen het project, het onderstaande diagram helpt bij het inzichtelijk maken van de bewustwording van de waarde van de informatie.

 

Essentieel is dat er wordt nagestreefd om de hoogste kwaliteit van informatie per fase te genereren.

De sleutel tot succes is tweeledig:

Allereerst, als dit onderwerp nieuw is voor de belanghebbenden dan helpt het bovenstaande diagram. Primaire doel is dat information mobility de mogelijkheid bied om alle belanghebbenden te voorzien met de juiste informatie. Dit bevat gedetailleerde geometrische informatie, in het juiste formaat en met de juiste metadata en object specificaties.

Essentieel is dat de data die geleverd wordt aansluit bij de informatie behoefte. De data met een oorsprong uit diverse applicaties, bronnen en systemen wordt getransformeerd naar informatie en wordt geleverd in een formaat dat optimaal aansluit op de behoefte en verwachtingen van de afnemer.

 

Als deze informatie aansluit op de behoefte zoals in het midden van de bovenstaande diagram wordt omschreven, dan kent de data de volgende kenmerken:

  • Kent zijn oorsprong
  • Relevantie
  • Toegangelijk
  • Nauwkeurigheid
  • Gedetailleerdheid (Detail niveau)
  • Up-to-date

 

De getransformeerde data geeft de mogelijkheid om de informatie te analyseren, rapportages te genereren, de juiste beslissingen gevalideerd te kunnen maken en een optimale continuïteit en kwaliteit te waarborgen van het project.

Als de belanghebbenden bekend zijn en hun vraag naar informatie gemanaged dient te worden dan is de volgende stap het inventariseren en vastleggen van de prioriteiten en eisen gebaseerd op impact.

Maar hoe helpt dit alle belanghebbende? De mogelijkheden en de kracht van data is gigantisch en de behoefte om te leren van elkaars (ontwerp) informatie en inzicht te krijgen in de toepassingen voor een project kunnen wellicht ook overweldigend zijn, om het overzichtelijk te houden kan het volgende helpen:

Leer de informatie behoefte kennen van de belanghebbenden

Voordat er begonnen wordt, leer de behoefte kennen, de obstakels, de uitdagingen en analyseer de mogelijkheden.

Plan de uitkomsten en de producten

Voordat er met de data aan de slag wordt gegaan, probeer te begrijpen wat de informatie behoefte is en welke meerwaarde de informatie heeft voor de belanghebbende van het project. Wat voor impact hebben de uitkomsten op de relatie met de opdrachtgever, de producten en de diensten.

Samenwerken

In gezamenlijk overleg tussen belanghebbenden en de diverse projectteams zal de overlappende informatie behoefte worden geïnventariseerd en de voordelen van deze overeenkomende delen worden besproken.

Goede voorbereiding en de juiste tools

Welke informatie behoefte is er en welke data kan geleverd worden door de beschikbare applicaties. Wellicht dienen er tools opgeschoond te worden of nieuwe eisen gesteld te worden aan applicaties om het beoogde doel te bereiken van een optimale samenwerking.

Als de belanghebbenden de achterliggende gedachte en de mogelijkheden begrijpen van Information Mobility dan zullen de eerste resultaten spoedig komen. Als de waarde bij alle belanghebbende wordt ingezien dan is het ook belangrijk om de gerealiseerde doelen terug te koppelen aan alle belanghebbenden. Voortgang dient regelmatig getoond te worden en een voortgang dashboard zou zeer veel inzicht kunnen geven.