De License Management Tool (LMT)


 

Product:

All

Versie:

XM en hoger

Omgeving:

N\A

Area:

Administration

Subarea:

N/A

Overzicht

De License Management Tool wordt mee geinstalleerd bij alle Bentley Applicaties met versie XM of hoger. Deze applicatie heeft meerdere functies en is een essentieel hulpmiddel voor het beheer van (Bentley) licenties op de gebruikers computer.

De License Management Tool maakt het mogelijk om de licentie informatie te bewerken, in te voeren en te bevestigen, het controleren van de activatie status, handmatig verbinding maken met de server en activeren, alsmede het in en uit checken van een licentie.

Kijk op Client Check In and Out Instructions for XM and Higher voor meer details over het in- en uit checken van een licentie met behulp van de License Management Tool.

 

Lokaliseren van de License Management Tool 

Er zijn een aantal verschillende manieren om toegang te krijgen tot de License Management Tool, afhankelijk van welke Bentley Applicatie is geinstalleerd. Hier volgen een aantal van de meest gangbare methodes voor het localizeren van de License Management Tool:

 

Enter, Bewerk of Bevestig de Licentie Informatie

Wanneer de License Management Tool is geopent, ga naar Tools> Options.

   

Een apart venster komt op, dat laat zien welke licentie informatie (indien bekend) er ingevoerd is voor het werkstation.

Opmerking: Zorg er voor dat je op het tab-blad SELECTserver staat.

 

Hier kun je danwel de licentie gegevens invoeren, bewerken of bevestigen dat de server naam en site activation key juist zijn ingevoerd. Gezien de lengte van de site activation key, is het raadzaam dat elke gebruiker deze doormiddel van kopieren/plakken (copy/paste) deze informatie rechtstreeks invult in de license management tool.  Zorg er tevens voor dat er geen extra spaties voor en achter de server naam en site activation key staan, daar dit een juiste activatie in de weg staat.

Is de informatie eenmaal ingevuld, klik dan op de Test Conneciton knop. Je zult dan een melding krijgen dat “Server and activation key verified.”. In het geval er een andere melding verschijnt, neem contact op met Technical Support.

Klik vervolgens op “Apply” en dan op “OK” om de wijzigingen bij te werken.

 

Bevestig de Activatie Status

De meeste Bentley Producten zullen een status “Activated” aangeven wanneer ze op de juiste wijzen zijn geachtiveerd.

Echer, houd er rekening mee dat er uitzonderingen zijn, zoals bijvoorbeeld RAM en STAAD. Voor meer informatie wat elk van de verschillende Activatie Statussen betekenen, zie Product Activation Modes of Behavior.

Om de Activatie Status te bevestigen, open de License Management Tool. In nieuwere versies zal het standaard scherm de activatie status weergeven.

  

In oudere versies dien je te gaan naar Tools>Activation Status.

 

Handmatig verbinding maken met de Server en Activeren

Als het niet wil lukken te activeren met behulp van de Product Activation Wizard of dat de programma's terugvallen in de Disconnected Mode, is het mogelijk om handmatig de applicaties te verbinden met de SELECTserver via de License Management Tool.

Om handmatig deze verbinding te maken met de server en te activeren open je de License Management Tool. Na de licentie informatie te hebben bevestigd (als hierboven omschreven), ga naar Tools>Send Logs Now.

  

Zodra de optie Send Logs Now is geselecteerd, komt er een Progress Bar in beeld welke de voortgang van het verzenden weergeeft. Wanneer dit process is voltooid, verdwijnt dit venster.

 

Het product zou nu geactivieerd moeten zijn. De Activatie Status is te controleren zoals hier boven beschreven.

Mocht de activatie status nog niet zijn weer gegeven porbeer dan opnieuw Send Logs Now. Soms zijn er meer dan één poging nodig om een verbinding met de server tot stand te brengen. In het geval dat de problemen blijven voortduren, neem dan contact op met Technical Support.

 

Controleer of je product profiteert van de 10-minuten gebruiks interval

In het 2de kwartaal van 2016, introduceerde Bentley een wijziging in de 'gebruiks interval' ten behoeve van de facurering.

In plaats van te tellen hoevaak een product is gebruikt binnen de periode van een uur, wordt het gebruik nu gemeten hoevaak het product is gebruikt binnen een tijds interval van 10 minuten.

Dit kan het geraporteerde aantal keren dat een product is gebruikt terug brengen.

Echer, een aantal verbeteringen in de licentie software, die bij Bentley product meegeleverd wordt, waren noodzakelijk om er voor te zorgen dat de producten profiteren van de beleidswijzigingen

Om te bepalen of de applicatie profiteerd van deze wijzigingen, volg dan deze stappen:

  1. Open de License Management Tool meegeleverd met je software pakket. Elk Bentley product bevat zijn eigen kopie welke gebruikt wordt voor het versturen van de gebruiks data.
  2. Selecteer 'About License Management Tool' in het Help menu.  
     
  3. In het venster dat verschijnt, controleer of de versie is 09.02.00.00 of hoger.

    Als er een eerder versie vermeldt staat, adviseert Bentley om de laatste versie van het product te installeren.
    Als vuistregel geldt dat producten uitgegeven sinds Augustus 2015, met name CONNECT Edition products, will include version 09.02.00.00 or later of the License Management Tool.
  4. Tevens, selecteer Options vanuit het Tools menu, en zorg er voor dat "selectserver.bentley.com" is specificeerd in het Server Name veld. Users die gebruik maken van een deployed (i.e. in-house) SELECTserver profiteren niet van de veranderingen als gevolg van de manier waarop zulke server hun Peak Usage rapporteren aan Bentley.

 

Anderstalige bronnen:

English
Français