Bentley'in Lisanslama Felsefesi, Bentley CONNECT SELECTservices ve Raporlar.

   
  Geçerlilik
   
  Uygulama(lar): Hepsi
  Sürüm(ler): XM  ya da daha yeni
  İşletim Sistem(ler)i:  N/A
  Konu:  Lisanslama
  Alt Konu:  N/A
  Yazar Anil Aktuğ, Subscription Utilization Team
   

Lisanslama Felsefesi

Bentley'in lisanslama felsefesi, kullanıcıların gerekli yazılım erişimini kolaylaştırmaya odaklanmıştır. Bu yaklaşım iş bitirme odaklı kullanıcıların  istediği anda istediği yazılıma erişebileceği, ve bununla ilgili kurumsal sürecin daha sonra işleyeceği anlamına gelir.  

 

Bentley CONNECT SELECTservices, Bentley'in lisans yönetim ve raporlama işlemleri için sunduğu bulut hizmetidir. Yöneticiye çeşitli raporlarla kullanım analizi yapma imkanı tanır. Bu raporlar karar alma süreçlerinde kritik önem taşır.

Kullanım Nasıl Ölçülür ?

Bentley CONNECT SELECTservices kullanımları saatlik dilimler bazında kayda alır.

  • Yazılımı kullanan her tekil makine, ilgili saat diliminde 1 kullanım oluşturur.( örneğin aynı makinede 50 microstation oturumu açılsa dahi bu o saat diliminde sadece 1 kullanım yaratacaktır.
  • İlgili saat dilimi için kullanım, toplam tekil makinelerin sayısı olarak kaydedilir.

Her Bentley uygulaması için ayrı ayrı en çok kullanımın olduğu saat dilimi  baz alınarak günlük maksimum kullanım kaydı oluşturulur.

En sık sorulan soru: Fazla kullanımı otomatik olarak engelleyebilir miyim?

Lisanslı uygulama ve lisans sunucusu arasında gerçek-zamanlı bir bağlantı olmadan Bentley CONNECT SELECTservices  fazla kullanımı engellemez ancak istemcilerin kullanımlarını kaydederek raporlayabilir. Lisans havuzundaki sahip olunan lisans sayısı aşılsa bile Bentley CONNECT SELECTservices  bu uygulama için lisans sağlamaya devam edecektir. Bunun temel nedeni ihtiyaç halinde   gerekli Bentley uygulamasına erişimin garanti altına alınmasıdır.

 Bentley CONNECT SELECTservices Yönetim Sayfasına Erişim

İnternet tarayıcınızla http://selectserver.bentley.com  web adresine giderek uygulama kullanımını  görüntüleyebilir ve yönetebilirsiniz. Bu adrese girdiğinizde uygun yetkilere sahip bir Bentley kullanıcısıyla oturum açmaya yönlendirileceksiniz.

 

Bentley CONNECT SELECTservices Raporları

Bentley CONNECT SELECTservices içerisinde zengin raporlama seçenekleri vardır. Bu araçlar ile lisanslarınızı yönetmek, gelecekteki projeler için doğru planlamalar yapmak ve firmanızdaki halihazır uygulama ihtiyacını değerlendirmek mümkün olacaktır.

Raporlar 5 gruba ayrılır; Summary(Özet), User Based (Kullanıcı Bazlı), Machine Base(Makine Bazlı), Passport Usage ( PW Pasaport Kullanımı), Inventory Reports (Envanter Raporları). Bentley uygulamalarının büyük bir kısmı makine bazlı kayıt altına alınır, bu da ilgiil saat diliminde aynı bilgisayardan  farklı sürümlerde dahi olsa aynı makinede aynı uygulama için çoklu oturum açılabilir anlamına gelmektedir. Bununla birlikte aynı kullanıcı farklı bilgisayarlarda aynı uygulamayı açarsa Bentley CONNECT SELECTservices  bunu çoklu kullanım olarak kayıt altına alacaktır. 

 

 

Birkaç Rapor Önerisi:

Daily Peak Usage (Günlük Maksimum Kullanım)

Daily Peak Application Usage  raporu bir uygulamanın gün içerisinde ne kadar kullanıldığını gösterir.

Bu raporu oluşturmak için:

1) Reports > Peak Usage Reports > Daily Peak Usage seçeneğine gidin

2)  Date Range kısmından tarih aralığını, Product  kısmından raporunu almak istediğiniz uygulama(lar)ı, 1'den fazla  hesabı yönetiyorsanız Site alanından ilgili hesabı seçin.

3) Run Report  butonuna tıklayın     (örnek aşağıdadır)

**Daha fazla detay için Admin sayfasındaki HELP kısmına bakabilirsiniz.

 

Application Usage by Hour (Saat Bazında Uygulama Kullanımı)

Maksimum kullanımı inceledikten sonra  Machine Based Reports  içerisinden Application Usage by Hour raporunu seçebilirsiniz.

Bu rapor aynı zamanda uygulamanın açıldığı ve kapandığı zaman dilimini detaylı olarak gösterebilir. Bu raporun içerisinde, oturum süresi 10 dakika veya daha fazla olan kullanımlar listelenir.

Bu raporu oluşturmak için:

1)  Admin sayfasına oturum açtıktan sonra Reports > Machine Based Reports > Application Usage By Hour seçeneğine gidin

2)  Date Range kısmından tarih aralığını, Product  kısmından raporunu almak istediğiniz uygulama(lar)ı, 1'den fazla  hesabı yönetiyorsanız Site alanından ilgili hesabı seçin.

3) Run Report  butonuna tıklayın     (örnek aşağıdadır)

**Daha fazla detay için Admin sayfasındaki HELP kısmına bakabilirsiniz.

 


 

Daily Usage by User  (Kullanıcı Bazında Günlük Rapor)

Bu rapor ile yöneticiler kullanıcıların   kullanımlarını ve ihtiyaçlarını daha iyi analiz edebilirler

 

Bu raporu oluşturmak için:

1) Admin sayfasına oturum açtıktan sonra Reports > User Based Reports > Daily Usage By User  seçeneğine tıklayabilirsiniz.

2)  Date Range kısmından tarih aralığını, Product  kısmından raporunu almak istediğiniz uygulama(lar)ı, 1'den fazla  hesabı yönetiyorsanız Site alanından ilgili hesabı seçin.

3) Run Report  butonuna tıklayın     (örnek aşağıdadır)

**Daha fazla detay için Admin sayfasındaki HELP kısmına bakabilirsiniz.

Schedule Reports (Zamanlanmış Raporlar)

Kullanım raporlarına  hakim olduğunuzda bazı raporların belirli periyodlarla otomatik oluşturularak Bentley CONNECT SELECTservices tarafından e-posta adresinize gönderilmesini isteyebilirsiniz.

Raporlar aşağıdaki zaman aralıklarına göre otomatik oluşturulabilmektedir:

  • Daily (Günlük)
  • Weekly (Haftalık)
  • Monthly (Aylık)

 Reports sekmesinin içinde, the Schedule Reports bağlantısını tıkladığında sizi görev zamanlayıcısı uygulamasına yönlendirecektir.1'den fazla zamanlanmış rapor oluşturabilirsiniz.