[V8i] Available TTF font missing from MicroStation

I have a handful of TTF that are not showing in any of the drop down lists in Microstation.
These fonts ARE on my computer, in the same location as all the other TTF.

After looking around this board, it may be a conflict with an RSC file that (apparently) has fonts of the same name. I found a couple of threads that looked like they might have answers, but the link provided as a solution no longer works.

If this is an issue with the RSC fonts, how can I resolve this? Is there any way to re-prioritize the order in which MicroStation "looks" for a font of any given name?

Thank you.
MaryB

Parents
  • There is a setting in the fonts configuration file to show duplicate fonts.

    Go to the Workspace\System\Fonts folder and open the file "MstnFontConfig.xml"
    Scroll all the way to the bottom of the file and look for the line "       <HideDuplicateNames>True</HideDuplicateNames>"
    Change True to False
    Save the file and restart MicroStation.

    The line should look like this:
           <HideDuplicateNames>False</HideDuplicateNames>"
    <

    Answer Verified By: MaryB 

Reply
  • There is a setting in the fonts configuration file to show duplicate fonts.

    Go to the Workspace\System\Fonts folder and open the file "MstnFontConfig.xml"
    Scroll all the way to the bottom of the file and look for the line "       <HideDuplicateNames>True</HideDuplicateNames>"
    Change True to False
    Save the file and restart MicroStation.

    The line should look like this:
           <HideDuplicateNames>False</HideDuplicateNames>"
    <

    Answer Verified By: MaryB 

Children