2D Wire Frame file suddenly blurry

Microstation is suddenly displaying strange behavior with elements. This only started Today, after opening a file the elements are blurred and only appear clearly when the mouse is passed over them left/right or down/up but will not stay clear when moved back. What's happening?

Parents
  • What version?

    Could be many things. Cut out a piece and post it here, we'll see if we an reproduce or resolve.

    Connect will do some crazy stuff, it's Bugladden. Yesterday I was working in a sheet model I'd edited over the past week. Suddenly all my text was translucent, but it was under a filled shape, not likely your issue. I needed to simply change some level priority.

    Check that your graphics card settings are proper in Windows. if the driver was recently updated you may need to roll it back.

    Connect r17 10.17.2.61 self-employed-Unpaid Beta tester for Bentley

Reply
  • What version?

    Could be many things. Cut out a piece and post it here, we'll see if we an reproduce or resolve.

    Connect will do some crazy stuff, it's Bugladden. Yesterday I was working in a sheet model I'd edited over the past week. Suddenly all my text was translucent, but it was under a filled shape, not likely your issue. I needed to simply change some level priority.

    Check that your graphics card settings are proper in Windows. if the driver was recently updated you may need to roll it back.

    Connect r17 10.17.2.61 self-employed-Unpaid Beta tester for Bentley

Children
  • MicroStation CONNECT v10.17.01.58

  • Sorry, that video tells us nothing. In the video, are you simply selecting the elements to get them to highlight? Post a DGN, just clip out a piece if you're concerned about proprietary content.

    Connect r17 10.17.2.61 self-employed-Unpaid Beta tester for Bentley

  • Sorry for the poor video, but if you look closely you will see that many of the elements are not visible until the pointer is move to the left and then they stay visible until the pointer is moved to the right.  Note I'm not holding down the mouse button only moving the mouse.

  • Here's a better video.

  • ok we still cant tell what wrong as your just showing  us what your view  looks  like, you need to upload a copy of the dgn  here so somebody can open it  independently and  then can eliminate if its a driver issue, or your mstn  program configs  or  just corrupt file..

    meanwhile before we can get back to you try some things: -

    control b and turn off  fill, that might eliminate a stray BG  fill with transparency...

    Change your BG colour to grey or even white ...

    Create a fence  that just covers your area ( use fence  inside not clip)  now  fence  file  command  ( FF= new file name when prompted).. then open the new file...

    its almost looks  like its a display depth but your file is 2d not 3d...did it come from acad  converted to dgn?

    Select everything  with a  inside not crossing  window ( top left to bottom right) and  use the bring to front..

    select everything look at the select tool and see  if there are or is region or shapes and deselect  that then do a bring to front...

    are there any refs attached, detach them...?

    open the level display and  turn every level off  now only turn on one at a  time and  turn off others as you go. ie  isolate level by  level.. 

    does it happen in all views.. try other views,?

    Create new drawing clean seed file, xref the bad  file does it view ok then select all the good visiable elements and  copy through, detach xref , does it work ok now...?

    do you have  overrides  on , turn off or disable in control B?

    do other users at your work have same issue with same  file?

    Try running compress with all the  functions ticked...

    Lorys

    Started msnt work 1990 - Retired  Nov 2022 ( oh boy am I old )

    But was long time user V8iss10 (8.11.09.919) dabbler CE  update 16 (10.16.00.80) 

    MicroStation user since 1990 Melbourne Australia.
    click link to PM me