Have problems with a MDL that can't load its DLL

I have encountered problem with an old Mdl / dll that have being running for years. 

We the MDL is loaded it fails and give this error messages in the Message Center

MDL Loader: Could not load application X34FEATDEF
MDL Loader: Unable to load library (DLL or MDL shared library) X34FeatDef
OS could not load C:\ProdSys\Bentley\BentleyMap\Workspace\standards\mdl\X34FeatDef.dll, error 127.

according to "Stack overflow" the error 127 means "The specified procedure could not be found."

So maybe there are some depending dlls that has been changed or missing

X34FeatDeff.ma is a program that defines features and attributes in Bentley Maps feature definition cache, so could it be that there have been a change in xfmdeatureDefInterator functions ??

On the other hand I have been running built 633 since late summer, could there have been exclude parts of the Xfm.API in that version ?

TIA

Erik Wirring

LE34

Denmark 

  • Erik,

    Most often this type of error is caused by a missing or changed dependency (e.g. DLL) resulting in one or more functions that cannot be resolved at runtime. This can be caused by functions which have been deprecated or removed. I would recommend that you first recompile that application with the current versions of the product SDKs. During compilation and/or linking you may encounter an error which may reveal the cause.

    Regards,

    Jeff Bielefeld [Bentley]



  • I wiil do that, and maybe return with some questions.
    Thanks
  • After setting up the programming environment and installing Vs2005 on my new computer, I recompiled the the application with no problems, and with the new dll the program loads and runs nicely in Bentley Map SS4. So all that was needed was a recompile.

    But there is something strange.
    The Bmake produces no .Ma file !
    First I just use the old one and that works fine.
    After some investigation and guessing I copied the resouce file to a .Ma file and it works too!
    So somewhere there must be a setup that I have done wrongly. --I had to make a new GeoDevVars.bat that I created from the example on "Bentley Map Development Guide" and to looks a lot different from my old geodevvars.bat.

    Any idea where I should look for failure ?

    Erik
  • Erik,

    It is good to hear that your application is running once again. If you want to contact me offline I will gladly review your development shell and help determine why the .ma was not created.

    Regards,

    Jeff Bielefeld [Bentley]