Side Slope Annotation Issues

Hi All

Has anyone gotten the Side Slope Annotation to work since Update 4 (2018 Release 2)?

I've followed the methodology in the video below, but it doesn't seem to apply at all (or even copy the annotation group form the library as a start):

https://communities.bentley.com/products/road___site_design/w/road_and_site_design__wiki/37274/video-side-slope-annotation

I got this working in Update 2, but not again since Update 4.

Thanks

  • I am using 2018 Release 3 and the annotation of side slopes is working fine. I have reviewed the link above, and I cannot think of anything missing in it.

    Have you checked 

    1. The annotation group has all the features that define the BOTTOM of the slope listed in the 'Location\Features' category. 

    2. The feature symbology for the features that define the TOP of the slope have the annotation group set in the 3D category of their Properties.

    Note that I have my template set so that the cut and fill points use a 'Feature Name Override' with (say) SlopeLimit as Feature Definition - this will be used in both Points 1 and 2, as the feature is the BOTTOM of the slope in fill, and the TOP of the slope in cut.



  • Hi Mark

    Thanks, I think the issue is that I have feature name overrides but my annotation group and feature symbologies refer to the feature definition. If I created a new feature name override (eg. "SBP" for the shoulder break point), would I have to create a new feature definition in order to assign the feature symbology to it?

    Thanks

  • Hi Warren,

    As far as i know, feature name overrides will adopt the feature definition of the first feature in the corridor using the feature override name.

    Can you just set the first SBP point in your corridor to the feature definition used in the annotation group.

    Regards,

    Mark


    OpenRoads Designer 2022 R1 (10.11)  |  Microstation CE Update 17.2 |  ProjectWise CE 3.4

  • I am struggling with this also. Managed to get the fill slopes to work but not the cut slopes.PDF

    Using ORD 2018 release 4 update 6.

  • Hello Mark,

    Recently I took a peek into those 3D annotations and I wonder -

    Have you ever encounter situations where side-slope annotations were drawn incorrectly or didn't draw at all? I'm encountering both of those situations.

    In my 3D annotation I've set Interval to 1.25 and line length to 35. Target is End condition - slope fill edge. That annotation is tied to shoulder edge feature.

    Most of the time it works just fine. However, due to some unknown reasons, sometimes it is not drawing lines at all:

    Or it behaves weirdly:

    In the upper pic I've noticed that the distance between adjacent lines is less than a half of my interval and lines are not perpendicular (tha angle is eg. ~86 degrees instead of 90).

    Did you have same problem using the annotations? I'd be glad for any hints regarding those.

    Im using ORD 2020R1, the file in which im drawing side-slope lines has only road design model and design model-3D attached.

    Regards

    Jakub