ORD Profile disappears

My profiles have disappeared from my drawing. I am working in ORD 2019 rel 1. I created profiles successfully using the Named Boundary command. The drawing model and sheet model looked good at first. When I restarted my computer the next day and opened the profile drawing, my profiles were missing. The drawing model still has the annotation for the profile, but my existing ground and proposed grade linework is gone. From the drawing model the reference for the profile says "Model not found - (AttachedLongSection)". I don't have the option to Reload the reference. I created a new profile successfully. I restarted my computer twice. The profile linework disappeared again. Does anyone have an idea what is happening?

  • Hi Dalek

    Did you find a solution to your problem? I'm having the same issue.

  • I have seen this same behavior as well.

    A couple of questions:

    1. Do you have compress on exit toggled on in your user preferences?  I was told by Bentley that compressing the dgn file at any point causes weird things to happen with non-indexed (profile or XSC) models.
    2. Are you using any type of live nesting to attach your horizontal portion of the geometry to the profile drawing.  I have also seen issues here when live nesting was set to level 2 in the default model to attach the horizontal geometry.

    Hope this helps.

    Marc

  • I believe my problem was due to having 2 WorkSpaceSetup.cfg files. One was local and the other was on the network drive. I removed the local WorkSpaceSetup.cfg  and used my network version. My profiles have worked successfully since the change.

    You might want to try loading the Bentley delivered WorkSpace & WorkSet. If they work without error then you have something wrong in your custom WorkSpace or WorkSet.

    Marc B,

    Compress on exit is disabled. I keep both horizontal & vertical geometry in the same DGN file.

    Dale

    Civil 3D 2018, ORD 2019 Rel 1, InRoads SS3

    Drug kicking and screaming into the world of InRoads & ORD!!

  • I believe my problem was due to having 2 WorkSpaceSetup.cfg files. One was local and the other was on the network drive. I removed the local WorkSpaceSetup.cfg  and used my network version. My profiles have worked successfully since the change.

    You might want to try loading the Bentley delivered WorkSpace & WorkSet. If they work without error then you have something wrong in your custom WorkSpace or WorkSet.

    Marc B,

    Compress on exit is disabled. I keep both horizontal & vertical geometry in the same DGN file.

    Dale

    Civil 3D 2018, ORD 2019 Rel 1, InRoads SS3

    Drug kicking and screaming into the world of InRoads & ORD!!

  • Hi Dalek

    I think this might be the cause - the one user who has been experiencing this problem has a PowerDraft and an OpenRoads Designer WorkSpace.