Bing Map issue in openRoads

ORD is getting crashed after few seconds of turning on bing map.

Parents Reply Children
  • Hi, I am having the same issue but the strange part is it is only about 95% of the time. Every 10-15 tries or so it will work fine and it is not an issue with ORD 2020 R3. I only get the crash when using ORD 2021 R2  (those are the only 2 versions I have). For me, it is not so much a crash, but it just hangs trying to load the imagery. I've let it go for 2 hrs and it just wont load the Aerial. The Road Map works fine however, just not Aerial. It is also only an issue when using the raster manager (preferred method). If I set Aerial as the view background then it works. It is so strange that sometimes I can load the Aerial, and sometimes not (usually not though). And even more strange that it is never an issue with 2020 R3 but only with 2021 R2 even if I use the exact same file. I've tried several different coordinate systems, different seed files, 2D & 3D models but can't figure it out.

  •  , I'm also having an issue with Bing Maps in ORD, similar to Aaron McLean's.  We are using the states required version, ORD 2021 R2 10.10.21.04.

    OpenRoads Designer 10.10, 10.11 and 10.12

    Power Geopak SS10

  • Well, I decided to try this again. And Lo and Behold, it seems to be working fine for me now. I've gotten it to open 10 times in a row with no freezing. The only thing I can think of is maybe I had a Windows Update on my machine sometime between April and now that fixed it. I've also cleared my Internet Cache a few times. I assume it was one of those 2 things that fixed the problem but not 100% sure. Also using 10.10.21.04.

  •   I put a ticket into Bentley and will post when it's answered, but I will also try clearing my Internet Cache.  IT department controls updates though.  I'm able to open the files without issue in Microstation, just not ORD.

    OpenRoads Designer 10.10, 10.11 and 10.12

    Power Geopak SS10